DEZE WEBSHOP IS GESTOPT VANAF 1 JANUARI 2020

Tuinontwerp woonhuis Vlijmen • Groene Handen

Home / Tuinontwerp woonhuis Vlijmen • Groene Handen

De bewoners van dit nieuwbouwhuis in de groene wijk Geerpark in Vlijmen willen heel graag een waterelement in de tuin en veel groen, maar ze zijn nog onbekend op tuingebied. Daarnaast willen ze lekker kunnen eten in de tuin (niet voor de openslaande tuindeuren) en indien mogelijk ook nog een plekje om te kunnen zitten in de zon. Gazon mag, hoeft niet. De voorkeurskleur is paars.

Door het waterelement dwars in de tuin en relatief dicht bij de openslaande deuren van de eetkamer te plaatsen, hebben de bewoners altijd zicht op hun zo gewenste tuinelement. Tegelijkertijd ontstaat hierdoor achter het waterelement een knusse hoek in de zon. 
Voor een eetgedeelte is voldoende ruimte in het verlengde van de (bij)keuken. Dat is wel zo praktisch met het heen en weer lopen met eten en eetgerei. De verhoogde plantenbakken omsluiten op hun beurt weer het eetgedeelte, waardoor het niet verloren gaat in de ruimte. Een leuk voordeel hiervan is dat er een hoekje ontstaat achterin de tuin bij de ingang van het schuurtje en de poort waar vuilnisbakken en andere zaken niet in het zicht staan of liggen.  

De kleuren van de bloeiende beplanting is uiteraard afgestemd op de wensen van de bewoners. Ik heb gekozen voor planten die niet veel zorg en onderhoud nodig hebben. Dan kunnen ze langzaam wennen aan het tuinieren. Wintergroene planten en bollen en knollen zorgen er daarnaast voor dat het gehele jaar wat te zien is in de tuin.

De aanleg van de tuin heeft Busser Tuinprojecten uit Helvoirt voor zijn rekening genomen.

 

← neem een kijkje in de klantmap

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »