DEZE WEBSHOP IS GESTOPT VANAF 1 JANUARI 2020

Tuinontwerp woonhuis Oisterwijk op het nieuwbouw-terrein KVL • Ontspannen Ruigte

Home / Tuinontwerp woonhuis Oisterwijk nieuwbouw KVL • Ontspannen Ruigte

nieuwbouw kvl oisterwijk

Op de plek van de oude leerfabrieken in Oisterwijk - KVL is een mooie en bijzondere nieuwbouwwijk aan het onstaan. Oude industriële panden worden afgewisseld door nieuwbouwwoningen met een eigen karakter. 

Voor een van deze (hoek)woningen heb ik een tuinontwerp gemaakt. De bewoners, een alleenstaande moeder met twee tieners, zijn gecharmeerd van het industriële karakter. Daarnaast willen ze de sfeer die ze zo waarderen aan de Ardennen graag terugzien in de tuin. De overeenkomst tussen die twee is zeker een bepaalde rauwheid, puurheid en ook een soberheid. Deze aspecten verweef ik in het ontwerp.

schetsontwerp in wording

Ondanks dat de tuin 'slechts' 60m2 groot is, effectief zelfs maar 50m2, is er ruimte voor een eetgedeelte voor 6 personen, een loungegedeelte, veel groen en een overkapping voor fietsen. De harde materialen worden uitgevoerd in diverse tinten grijs, waaronder beton en de planten worden uitgekozen op diverse kleuren groen, met door het gehele jaar heen een subtiele hint van bloemen.

Nu is het wachten op de oplevering van het huis, zodat de juiste maten ingemeten kunnen worden. Daarna kan ik beginnen met de afwerking!

 

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »