DEZE WEBSHOP IS GESTOPT VANAF 1 JANUARI 2020

Tuinontwerp Bezinningscentrum Emmaus Helvoirt • Rustbrengende Binnentuin

Home / Tuinontwerp Emmaus Helvoirt • Rustbrengende Binnentuin

voorbeeld beplanting Emmaus Bezinningscentrum binnentuin

Foto via Pinterest: the woodland • Annie Pearce landscape

 

Verblijfs-/groepsaccommodatie en bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt is gevestigd in een voormalig klooster en heeft onlangs de aanbouw van een nieuwe vleugel afgerond. Door deze aanbouw is een binnentuin ontstaan. De glazen ruimte tussen het oorspronkelijke gebouw en de nieuwbouw doet tevens dienst als eetzaal. 

De belangrijkste wensen van de directie zijn een mooi uitzicht, een tuin met een rustgevende werking en een vierkant looppad om een ruim gazon. Ik heb geadviseerd om de hotelkamers zoveel mogelijk privacy te geven door middel van de plantkeuze in de voorliggende border. De overzijde zou juist weer gasten mogen trekken die daar dan lekker even kunnen zitten. Ook mag het zicht aan deze zijde op het bijzondere, oorspronkelijke gebouw benadrukt worden. 
In het ontwerp is natuurlijk rekening gehouden loop- en zichtlijnen en de (bovengenoemde) privacy.  Met name het laatste punt heeft als bijkomend effect dat de omarming die zo kenmerkend is voor een binnentuin nog meer versterkt kan worden. 

looplijnen en zichtlijnen ontwerp binnentuin emmaus helvoirt

Het bezinningscentrum drijft voor een deel op vrijwilligers, dus onderhoud is een belangrijk punt voor ze. De plantenkeuze is dus erg belangrijk: de bedoeling is dan ook om te werken met een dichte basisbeplanting, zoals op bovenstaande foto te zien is. En daar doorheen verweven komen bloeiende planten naar boven. 

Een andere wens die ontstond tijdens de gesprekken is om te werken met planten die ook in de Bijbel genoemd worden. Hiervoor heb ik voor de klant in de klantenmap een lijst opgenomen met planten die zowel in de Bijbel genoemd worden, als die passen bij het ontwerp en de omgeving.  

Voor de volledige informatie die hoort bij dit ontwerp kan je eens bladeren door onderstaande map. Eventuele vragen mag je natuurlijk altijd aan me stellen.

← neem een kijkje in de klantmap

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »