DEZE WEBSHOP IS GESTOPT VANAF 1 JANUARI 2020

Oplossing voor het 'verbergen' van een zeer lange gevel in de tuin

Home / Tuinadvies woonhuis Oisterwijk • Lange Gevel

*

Bij een nieuw te bouwen modere villa wordt een groot gedeelte van één zijde van de tuin begrensd ddoor een muur van ongeveer 20 meter en 3 meter hoog. Deze wand is netjes en hagelnieuw: het is de wand van een lager gedeelte van het huis van de buren. Het is vooral dat deze wand erg dominant is in de tuin. Daar komt bij dat drie van de ramen van leefgedeelten in huis rechtstreeks op deze wand uitkijken. De ruimte naast deze lange wand is ook de doorloop van voor naar achter het huis.

Ik ben gevraagd om na te denken over een geschikte oplossing. Omdat de doorgang naast het huis wel redelijk breed is, heb ik de groene rand vrij ruim kunnen aanhouden. Daarom heb ik gekozen voor kleine boompjes: Amelanchier lamarckii (4-6 meter) ofwel Krentenboompje. Met in het voorjaar een explosie aan bloemetjes, fris groen in de zomer, mooie herfstverkleuring mét bessen en ranke vertakking, zichtbaar in de winter is er vanuit huis altijd wat te zien. 

De onderbegroeiing bestaat uit een basis van Polystichum polyblepharum, een wintergroene varen met voldoende hoogte. Daartussen staan vaste planten die op verschillende momenten van het jaar zich van hun mooiste kant laten zien, maar die ook geschikt zijn voor een plaats in de (half)schaduw. Wat een lastig stuk van de tuin leek te zijn is nu een prettig uitzicht vanuit huis!

 

 

* Foto via Pinterest

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »