DEZE WEBSHOP IS GESTOPT VANAF 1 JANUARI 2020

groen - in potten

Home / groen - in potten


Altijd fijn om groen in huis te hebben. En kies eens voor iets anders dan zo'n gladde pot. U zal zien dat het gelijk gezelligheid in huis brengt: een pot in een mooie mand, of bak... 

In de zomer zijn er best een hoop planten die het buiten ook goed (of zelfs beter) doen. Met bak en al naar buiten, zo naar uw eigen oase ;-)

Verschil in hoogte
Zonder meteen afhankelijk te zijn van een enorme plant (= ook nog duur), zorgen hoogteverschillen ervoor dat een hoek mooi gevuld is en meer diepte krijgt. Dat kan door middel van verschillende plantgroottes, maar ook door middel van pootjes onder een pot. Bijvoorbeeld door een plantenstandaard, of door een pot op een krukje te zetten.  

Materiaalkeuze pot
Een goed gekozen pot of overpot zorgt zelfs al zonder de plant voor sfeer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zachte materialen of matte(re) kleuren. Kies in rustige tinten, zodat de plant nog wel de show kan stelen.

Planten
De planten op de foto staan allemaal niet in het directe zonlicht, redelijk donker zelfs en zijn gemakkelijk: de grote vooraan met de lichte strepen heet 'Calathea Orbifolia', de plant links is een Dieffenbachia en de achterste met het donkere blad en de mooi lichte nerven heet 'Alocasia amazonica'.
Ik zorg er wel altijd voor dat de pot op een schotel kan staan of los met de pot in een de overpot staat. Dan is er wat meer controle op overbewatering.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »