DEZE WEBSHOP IS GESTOPT VANAF 1 JANUARI 2020

hollyhock

Home / Merken

 

In Amsterdam Noord woont Femke Terpstra en zij heeft - bij gebrek aan buitenmeubilair waar ze blij van werd - een jaren 50 stoel herontworpen.

Als voormalig mode-ontwerper voor surf- en snowboard merken heeft ze de stoel met hulp van productontwerper Maarten Olden vorm gegeven. Dit was de start van het merk ‘Hollyhock’. Hollyhock is het Engelse woord voor stokroos, een plant die overal weet op te duiken en ook het Amsterdamse bakstenen landschap kleur geeft.

Alle producten worden in en rondom Amsterdam gemaakt. De houten frames worden handgemaakt door een klein Nederlands familiebedrijf. In 1928 is het bedrijf opgericht in een plaatsje vlak boven Amsterdam. De werkplaats wordt nu gerund door kleinzoon Ernst. Vader, Jan is daar nog dagelijks te vinden en zijn moeder helpt met de administratie en serveert de dagelijkse koffie en lunch.  Het hout is FSC gecertificeerd beukenhout uit Luxemburg. De Sunbrella stoffen worden genaaid in een atelier in Amsterdam en bekleed in Femke’s werkplaats aan huis. Sunbrella is een sterke buitenstof die niet verkleurt. Omdat de stof goed schoon te maken is, kan deze een leven lang mee.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »