DEZE WEBSHOP IS GESTOPT VANAF 1 JANUARI 2020

schaduwborder • groenblijvende vaste planten

Home / / KORTINGSCODES / schaduwborder • groenblijvende vaste planten

SCHADUW
Een plek in de tuin waar minder dan 2 uur (volle) zon per dag komt, is goed geschikt voor planten die van schaduw houden. Een plek waar minder dan 4 uur volle zon komt noemen we half-schaduw. 5 uur zon of meer is geschikt voor zonminnende planten.

Het is logisch dat een schaduwrijke plek vochtiger is dan een plekje in de zon. Eigenlijk is zo'n plek dus perfect geschikt voor beplanting en minder voor een terras: dat is vragen om mos en algen verwijderen.

 

GROENBLIJVERS
Vooral in de winter komen planten die groen blijven goed tot hun recht. Waar ze in de groene seizoenen zorgen voor een rustige basis, mogen ze de blikvangers zijn wanneer de rest kaal of afgestorven is.

Meer informatie...

 


PS: De bovenstaande overzichtsfoto is genomen van een schaduwborder en daarin staan: Polystichum polyblepharum (varen), Anemone hupehensis 'Honorine Jobert' (herfstanemoon), Amelanchier lamarckii (krentenboompje), Buxus (palmboompje), Helleborus foetidus (stinkend nieskruid), Briza media (bevertjesgras), Geranium 'Dreamland' en Hepdacodium miconioides (zevenzonenboom)

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »