verlichtingsplan bij jaren '30 woning enschede

Home / TUINONTWERP / - portfolio / ENSCHEDE JAREN 30 WONING • Project 7-OA01-400ex / verlichtingsplan

van tuinontwerp naar verlichtingsplan

Van ontwerp naar verlichtingsplan
Wanneer het ontwerp is gemaakt, de hoogtes en de gebruikruimten dus bekend zijn, dan is het ook duidelijk waar de verlichting moet komen.

Wanneer verlichting
Om 's avonds gebruik te kunnen maken van de tuin is tuinverlichting natuurlijk noodzakelijk. Zelf ben ik geen voorstander van (te) veel verlichting. De charme is wat mij betreft ook dat je buiten wind, donker-licht enz. meekrijgt. En de kleine gezellige dieren zijn er ook niet zo weg van, van veel verlichting. 

Welke verlichting
In dit geval is gekozen voor een basis- en sfeerverlichting ineen. Door het verlichten van de gevels/deuren en de strijkverlichting op de paden (traptredes!) is er een zachte basisverlichting die gelijk de sfeer van de tuin bepaald (indirect licht).

Daarnaast is een goede buitenlamp bij de voordeur wel gewenst en natuurlijk verlicht ik de boom, die zo belangrijk is voor de bewoners. 

Buiten deze verlichting die vooral voor het comfort zorgt, is er rekening gehouden met schrikverlichting / verlichting met bewegingsmelder. Deze verlichting is apart in te schakelen, zodat zolang de bewoners zelf gebruik maken van de tuin in het donker niet deze lamp telkens aanspringt.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »