Behoud boom
In de tuin staat een mooie, oude Prunus. De bewoners willen deze boom zeker behouden. De focus van het ontwerp is dan ook gericht op deze boom. Onder de boom komt begroeiing, om dat gras het daar niet van harte doet. 

Kindvriendelijk maar flexibel
Daarnaast moet de tuin passen bij de kinderen en de hond. Om de cirkel die de focus op de boom legt is een grotere cirkel geplaatst. Hier kan lekker gespeeld worden. Er is ruimte om te ravotten in het gras, er is rekening gehouden met een zandbak en een schommel. Deze laatste elementen zijn in de loop van de jaren gemakkelijk te verwijderen zonder dat het ontwerp van de tuin in het geding komt.

Zitgedeeltes
Op verzoek heeft de tuin 2 grotere ruimtes om te kunnen zitten, een daarvan is overdekt en de een andere is gelegen bij de keuken en in de ochtendzon. Ook was een speciale wens voor een intieme ruimte voor maximaal 2 personen. Deze heb ik zo gesitueerd dat deze in de avondzon komt te liggen: lekker napraten over de dag met een wijntje erbij?

Hoogteverschillen
De tuin kent hoogteverschillen, dus daar is in het tuinontwerp rekening mee gehouden. Zo is voor de voordeur één grote traptrede bedacht die doorloopt langs de gehele 'oude' gevel. En er loopt een verdiept pad richting het bijgebouw.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »