Een fijne tuin past bij de omgeving en bij jezelf!

Home / TUINONTWERP • Studio - HGF / - visie • op een tuin

Een fijne tuin past bij de omgeving en bij jezelf
Ik vind het belangrijk om de wensen van klanten goed terug te laten komen in een ontwerp. Daarnaast speelt ook de omgeving een grote rol in het ontwerp.

Het ontwerp zal uiteindelijk dus een samenspel zijn van onder andere de ligging, de looks van het huis, 'zichtbare' elementen uit de omgeving én de wensen van de bewoners.

Of je dus van een ruimtelijk gevoel houdt of juist lekker omsloten wil kunnen zitten en of je erg van een groene oase kunt genieten met fluitende vogeltjes, of juist opbloeit bij bij een buitenkeuken met een grote tafel waaraan iedereen lekker kan komen aanschuiven: In alle gevallen is er van alles te bedenken voor de groene invulling van de tuin. 

 

Bewust de tuin in
De ondertitel van Het Groene Fabriekje gaat heel zeker ook op voor Studio - HGF: Bewust de tuin in! Kortom lekker zo veel mogelijk naar buiten!

Een van de dingen die het zo leuk maakt om een tuin te ontwerpen is om voor klanten het leven buiten aantrekkelijk, danwel nóg aantrekkelijker te maken. 

Een tuin hoeft niet groot te zijn om te kunnen genieten van buiten. Groen past overal! 

Mijn intentie is om elke maand van het jaar iets bloeiends te voorschijn te laten komen, al zal in de wintermaanden soms genoegen genomen moeten worden met een ander soort sierwaarde (groenblijvend of een mooi silhouette). 
Het verwijderen van dode materialen begint dan ook liever net voordat alles weer begint uit te lopen en niet in de herfst. 

Laat een plant zichzelf zijn
Daarnaast ga ik in mijn ontwerpen zoveel mogelijk uit van de natuurlijke groei en standplaats van de planten. In mijn beleving is een plant dan op z'n mooist én de klanten profiteren hier weer van door relatief weinig onderhoud. 

Een uitzondering zou ik willen maken op heggen, omdat daar de vogeltjes weer erg blij van worden. 

Sfeer maken
Het zal u niet verbazen dat de plantvorm, het voorkomen en de kleur een wezenlijk deel uitmaken van de sfeer in een tuin. De keuzes die hierin gemaakt kunnen worden, maken zeker onderdeel uit van mijn ontwerpen. 

 

Wil je meer weten, neem gerust contact op!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »