tuinontwerp eensgezinswoning geerpark

De wensen van de bewoners waren:

• een waterelement;
• in ieder geval eetgedeelte, maar niet voor openslaande tuindeuren;
• indien mogelijk nog een loungegedeelte;
• containers uit het zicht (en eventueel andere niet te voorkomen rommeltjes);
• veel groen;
• een 'onderdoorkijkje'

De wens van de bewoners om het eetgedeelte niet voor de openslaande deuren te willen is slim. Op deze manier hou je het uitzicht vanuit binnen en voorkom je het 'gewurm' langs het tuinset wanneer je de tuin inloopt. 

Alle ruimte dus om in het zicht het waterelement te plaatsen. Dit element en de (afgescheiden) ruimte voor de containers geven een grote ruimte om de andere wensen in te kunnen plaatsen. 

Door de zitgedeeltes te integreren met de schutting / afscheiding hou je veel ruimte over: de tuin blijft een open karakter behouden. 

De boompjes / struiken (max 6 meter) geven de tuin body en werken flink aan het groene gevoel, zonder dat het open karakter verdwijnt.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »