ontwerp en isos stadstuin

Deze tuin is qua vorm een leuke uitdaging. Het naar rechts afbuigende gras benadrukt de breedte van de tuin. Door te kiezen voor flagstones kan een pad naar achteren gemaakt worden zonder dat de beweging in de breedte verstoord wordt. 

De beplanting komt net voorbij de uitbouw, waardoor er een soort van belofte gedaan wordt van meer ruimte. Vooral van binnenuit wordt dan de nieuwsgierigheid geprikkeld voor wat er zich achter het hoekje kan bevinden. 

De vaste haard geeft gelijk de gelegenheid voor (warme) zitruimte. En aan de kant van het eetgedeelte is de indeling zo dat er aflegruimte is bij het buiten koken en ruimte voor een kook apparaat.

Verder is ervoor gekozen aan beide zijden van de erfafscheiding identieke planten te plaatsen, aan de ene zijde volledig en aan de andere ten dele. Maar zo geeft het wel rust in de tuin, zonder het gevoel te krijgen er door opgeslokt te worden.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »