Schoonmaken en onderhouden gietijzeren pannen

Home / / INSPIRATIE / gietijzer • onderhoud

Algemeen gebruik:

* Maak de pan na gebruik - het liefst wanneer hij nog warm is - gelijk schoon. Ter voorkoming van roest niet laten weken of in water laten staan.

* Maak de pan schoon met heet water en een spons of harde borstel. Voorkom gebruik van zeep of een staalsponsje omdat dan de beschermende laag eraf gaat.

* Aangekoekt vuil kunt u beter verwijderen met zout en water of u zet de pan met water op en laat het koken.

* Zorg dat de pan goed droog is en laat het in een warme oven drogen. (Die is misschien nog wel warm van de klaargemaakte maaltijd).

* Wrijf de binnenkant van de droge pan in met (eetbare) olie door middel van een doek of keukenrol.


Een nieuwe beschermlaag:
Nodig wanneer het eten aan de pan blijft plakken of als de pan er dof en roestig uit ziet.

* Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius.

* Wassen in een sopje (nu wel) met een spons of harde borstel. Goed afspoelen en drogen.

* Wrijf de binnen- en buitenkant van de droge pan in met (eetbare) olie door middel van een doek of keukenrol.

* Leg de plan op z'n kop op het rooster en leg voor alle zekerheid een stuk aluminiumfolie op de bakplaat eronder tegen eventueel druppen. 

* Bak een uur

* Zet de oven uit en laat de pan daar totdat die volledig is afgekoeld.


STEELPAN • GIETIJZER
Sale

nordal STEELPAN • GIETIJZER

€ 13,95 € 6,95

PAN • GIETIJZER
Sale

nordal PAN • GIETIJZER

€ 19,95 € 12,95

PAN ROND • GIETIJZER
Sale

nordal PAN ROND • GIETIJZER

€ 29,95 € 14,95

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »