Uitgelicht: root pouch

Home / Uitgelicht: root pouch

Root Pouch is een zak die gemaakt is van 100% gerecyclede materialen, maar oogt als vilt. De pot is volledig afbreekbaar!

Ze zijn bedoeld als kweekpot. U weet wel die lelijke zwarte of - nog erger - oranje plastic potten waar u vaak uw planten in koopt.
De Root Pouch is wat mij betreft meer dan dat: hij ziet er zo mooi uit dat hij zelfs als mand is te gebruiken.

Afhankelijk van de dikte en levensduur heeft de mand een kleur. In de webshop vindt u de grijze (3 - 4 jaar) en de zwarte (4 - 5 jaar).

De potten kunnen gewassen, gesteriliseerd en hergebruikt worden.

Hoe werkt het
De samenstelling van de pot zorgt voor een poreuze, ademende stof die lucht en water door laat. Dit draagt bij aan een betere en sterkere wortelontwikkeling waardoor de meststoffen in de aarde beter worden benut.

De wortelpunten gaan door de stof heen en zullen door de blootstelling aan de (droge) lucht stoppen met groeien. Dit is niet schadelijk voor de plant. Sterker nog hierdoor zullen wortels meer zijtakken gaan ontwikkelen en dus ontstaat een dichte en krachtige wortelgroei.

Daarna kan de pot gewoon in de grond geplant worden. Hoeft de plant niet verpot te worden, want ook een plant heeft wel eens stress. Bijvoorbeeld bij het verpotten.

De wortels worden dan dus niet aan de lucht blootgesteld en hebben de mogelijkheid om zich door de pot heen verder te ontwikkelen.

Overigens gelden de jaren van levensduur voor wanneer de pot ín de grond staat.

Overige voordelen

* licht van gewicht

* niet duur

* zorgt voor isolatie tijdens koude of warmte

* beter voor het milieu

* beter voor de plant

Een projectje voor het voorjaar

Mij lijkt dat de grote potten zeer geschikt zijn om aardappelen in de kweken. En zeg nou zelf, dat is in zo'n pot toch veel mooier dan in een omgekeerde zak van potgrond.

Binnenkort even wat lekkere biologische aardappelen bij Carel Bouma bestellen. En proberen!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »